Apples and Oranges. iPad Air vs Microsoft Surface Pro 2



Buongiorno.

Отже, Яблука та Апельсини або Підміна цілей

У своєму критичному пості «Apples and Oranges» віце-президент Microsoft по зв'язках з громадськістю Френк Шоу (Frank Shaw) в офіційному блозі компанії заявив, що планшети iPad і офісний пакет iWork (тепер безкоштовний) поступаються за багатьма якостями планшетам на Windows і офісному пакету MS Office.


Давайте подумаємо ЧОМУ вийшов цей пост.

Ми розуміємо, що така поважна людина не стала б писати «просто так» або тому, що «переповнюють емоції».

Як і Apple зі своїм планшетами iPad Air так і Microsoft  зі своїм Surface Pro 2 розпочали боротьбу за асоціювання своїх планшетів з бізнес-рішеннями.


Коли розпочалась епоха планшетів, то вона розпочиналась, як епоха пристрою «для розваг».


Був міцний ринок PC, тільки починались дійсно «розумні» смартфони (вибачте за тавтологію) і ніхто навіть не прогнозував заміни стаціонарного PC чи ноутбука на «робочий» планшет.

Але розмір, форм-фактор і досить потужна «начинка» дозволили виконувати ряд робочих завдань на планшетах.

До того ж ринок «розпробував» величезну нішу планшетів та конкуренція у «розважальній частині» почалась неймовірна.


Зараз Microsoft зрозумів, що пхатись у нішу «фільм-соцмережа-читалка» немає сенсу. Потрібно пропонувати своє планшетне рішення тим хто буде працювати, а не тільки гратись на планшеті.

Звідси передвстановлений (і дійсно потужний) Office 365. Його огляди «Office 365. Обзор. Часть 1. Эволюция» та «Office 365. Обзор.Часть 2. Разница видов».

Звідси повноцінна ОС Windows 8.1.

Звідси порти USB 2.0, порт USB 3.0, Mini DisplayPort, підключення Gigabit Ethernet і аудіо вхід/вихід, що дозволяє отримати можливість підключення зовнішніх пристроїв, таких як флешка або зовнішній дисплей. Цих функцій не вистачає в Ipad.


Apple теж прокачав свій планшет не тільки у "залізній" частині але й пропонує додаткові програмні рішення.

Наприклад, тепер доступний офісний пакет IWORK – який включає Pages, Numbers та Keynote (Apple-версії Word, Excel та PowerPoint, відповідно) – безкоштовно для нових пристроях IOS 7 активованих після 1 вересня 2013.

Тим не менш, якщо Ви плануєте використовувати iPad для бізнесу то вам доведеться самому все встановлювати з Apple App Store.

А головна проблема – у Apple немає таких потужних серверних рішень для малого та середнього бізнесу. Відповідно проблеми з синхронізацією Вашого «мобільного» офісу та офісу Вашої установи.

Разом з тим, у Apple більш вдалі рішення усіляких мобільних платежів (деяких мобільних площадок взагалі немає у Windows), але для нашого ринку це не настільки ще актуально.


Резюме:

У мене особисто склалось враження, що пост пана Френка Шоу був покликаний підкреслити напрямок руху Microsoft саме у цьому напрямку, напрямку планшетних бізнес-рішень. Тому він там згадав і багатозадачність і можливість працювати з декількома вікнами і додатковий рівень продуктивності.


Але одне маленьке питання: як Ви, пане Шоу, будете просувати бізнес-рішення, коли моє оновлення ОС Windows 8.1 призвело то того, що я не можу використовувати свій планшет Asus навіть для розваг?....

Питання риторичне. Чекаємо «заплаток»…


Коментарі

Популярні публікації