phone vs smartphone


Buongiornо (2day especially 4 Денис Козлов)


Так сталося, що вчора вночі мав завдання – «не спати».

Але враховуючи додаткове завдання «не шуміти», то змушений був напружити мізки – а чим же займатись у темряві, щоб не спати?

Враховуючи, що з доступних розваг був лише напіврозряджений iPhone та «розсекречена» точка wi-fi, я поринув в інтернет.


Шукати , читати та дивитись щось на  iPhone кльово, але о 2-3 годині ночі розумієш, що для фокусування треба однією рукою тримати телефон, а другою розтягувати повіки. Все ж екран у 4 дюйми це не ice, для розваг.


Подумав, що «треба було брати планшет». Але тут ситуація з парасолькою – коли ти її тягаєш з собою, то дощ може в цей день випасти хіба в Сахарі, але аж ніяк не там де ти.


Почав думати про те, що у моєму житті функції «планшета» у смартфоні не настільки потрібні, як функції телефону. Принаймні телефон мені частіше потрібен ніж свіжий випуск серіалу чи фотогалерея чергових «котиків».

Почав задумуватись про заміну самртфону на телефон+планшет.

Переваги та недоліки:

1. Час «на зв’язку»

Коли використовуєш побічні функції смартфону, то екран жере батарею з такою швидкістю, що бігієш від стаціонарного живлення вдома до живлення в машині з такою швидкістю, як Усейн Болт не бігає (а цей кольоровий хлопець дещо шелепає у швидкостях).


Будь яка класична дримбалка від Nokia (земля їй пухом) може тримати заряд тиждень.

2. Живучість

У мене була ще Nokia 3200. Згадуючи її здатність пережити будь-які падіння, літання з 3-го поверху по сходам і запливи у калюжах, мені відразу пригадується Едвард Майкл «Беар» Гріллз )))))))))))))))



Тут ще один кадр, але він того…Обережно на роботі ))))))

Так само і звичайний телефон. Там нічому ламатись.



А от смартфон, який складається в основному з екрану….

3. Функції

Ну, тут особливо обговорювати нічого. Ти отримуєш або «альо-альо, диктуйте записую» або «ндя, я знайшов вас у гуглі, набрав через скайп та паралельно прокладаю маршрут на мапі (реальний випадок, коли я брав авто напрокат в одному з обласних центрів)».



4. Понти

Звичайно діставши у компанії приємних тобі дівчат Nokia 3200 ти можеш розраховувати хіба, що на «допоможи собі сам», а от засвітивши iPhone вже можна очікувати принаймні на увагу.

Але, як на мене тут є два аспекти.

По-перше, мені все одно, які номерні знаки будуть на Mercedes Geländewagen, хай навіть «КХ». Так і з людьми. Якщо у тебе є ще щось крім «труби» то тобі не варто перейматись, як тебе сприймають.

По-друге, тут можливі випадки:



Резюме:

Не визначився. Все ж пункт «функції» занадто вагомий…


Що у кого? 

Коментарі

Популярні публікації