Куди ви заїдете на ноутбуці у 2014 році?


Від першого швидкісного електромобіля " La Jamais Contente" (фр. Завжди незадоволена) до надпопулярного Tesla Roadster, в якості живлення щоразу використовуються батареї, на кшталт тих, що стоять у ваших смартфонах та ноутбуках.


La Jamais Contente був першим автомобілем, який розігнався до швидкості понад 100 км/год. Це був електромобіль з легкосплавним псевдообтічним корпусом.

Подивився я тут нові серійні авто та концепти майбутніх авто, які показали на Франкфуртському автосалоні 2013.

Відразу згадав, що акумулятор у Tesla Roadster — блок із 6831 літієвих батарей, ідентичних до батарей мобільних телефонів та ноутбуків.


Враховуючи кількість представлених гібридів та "чистих" електрокарів, серед тих хто найактивніше зазіхає на батареї наших пристроїв, хочу зауважити:

1. Електромобіль BMW i3 та гібрид BMW i8



і3 - повністю електричний привід. Планується до продажу вже влітку 2014 року.
і8 – комбінація бензину та повного багажнику батарейок.

2. Yaris Hybrid-R


Гібрид. Задні колеса крутять два електромотори, а передню вісь розкручує 1,6 літровий двигун внутрішнього згоряння.

3. Volkswagen e-load up!


Комерційна версія електромобіля. Виробник обіцяє багажник у 1400 літрів та 160 км запасу ходу. Фантазуючи про вартість - думаю дорогенька буде собівартість доставки.

4. Startech Range Rover Evoque


Теж гібрид. Але замість електродвигуна тут у камери згоряння впорскується зріджений нафтовий газ. Враховуючи, що ця модель була зроблена для автосалону, то думаю, що інженери Range Rover з часом замість газу прикрутять електродвигуни. Або просто педальки. Головне – інформаційний привід.

5. Mercedes S500 Hybrid


Чесно кажучи, цей корабель (S-class це вже ніфіга не машини) може проїхати на електродвигуні всього 30 км. Але це за умов руху виключно на електродвигуні. Основна фішка тут в комбінаториці. Завдяки їй досягається безліч усіляких "зелених" штук (щось там про викиди СО2), а мене особисто вразив розхід всього 3л на 100км (!).

6. Porsche 918 Spyder


Гібрид. У нього ДВЗ + 2 електромотори. На електродвигунах може проїхати 32 км зі швидкістю не більше 150 км/годину. Розхід ті ж 3 л на 100 км.

7. Spark-Renault SRT_01E


Це електрогоночний автомобіль для спеціальної серії гонок FIA Формула E. Виключно на електротязі.

Резюме:

Непогані роблять машинерії. Особливо електрокари.

Я б їздив.

Проблема основна в тому, що в Україні їх не заправити ні обслужити.


Може у когось є досвід "електрокаталки"?

Коментарі

Популярні публікації