Зупиніть відстеження Вас в Інтернеті



Оборудки в інтернет-магазинах можуть бути чудовим способом зекономити кошти та час, але й наслідки можуть бути складними: ризики шахрайств з Вашою кредитною карткою і крадіжка Ваших особистих даних всюдисущі.



На жаль, не знайшов даних по Україні, але у США кожні 3 секунди (!) чергового користувача начухують у середньому на майже 5 тисяч американських гривень.

Окрім онлайн оплат є ще безліч сторінок де ми залишаємо свої особисті дані.

Від реєстрацій у соціальних мережах до власних блогів та новинних видань.

Звичайно можна придумувати собі псевдоніми, а платити з карток своїх знайомих (які більш сміливі або/та менш параноїдальні).

Але я пропоную спробувати боротися з "цифровим" стеженням його ж методами.

Сьогодні поглянемо на таке собі програмне рішення, яке надає "одноразові" можливості обробки даних для додаткової конфіденційності.


Це продукт MaskMe від компанії Abine.

Як це працює:

Ви встановлюєте додаток і вводите в нього свої особисті дані.

Заходячи на сайти де потрібно ввести свої дані Ви активуєте MaskMe і він заповнює необхідні поля ОДНОРАЗОВИМИ даними, але вони корелюються з Вашими справжніми даними.


Якщо Вам треба щось оплатити або отримати повідомлення то Ви його отримаєте тільки, якщо дозволите таку операцію, бо MaskMe зможе "прив'язати" одноразові дані до справжніх.


Різниця в тому, що сторонні сайти не мають Ваших справжніх даних і не зможуть використати "без Вас" ті діні, що надав їм MaskMe.


Як тільки Вам більше не потрібний зв'язок з сайтом то Ви блокуєте його в MaskMe і Вам більше не надходить пошта, дзвінки, смски та заблоковані платежі з усіх тих "одноразових" реквізитів, що MaskMe згенерував для того сайту.


MaskMe доступний на abine.com для Firefox і Chrome браузерів, а також для Apple IPhone і IPad і Google Android пристроїв.

….Єдине питання, яка у мене залишилось - Quis custodiet ipsos custodes? (Хто буде сторожити сторожів? Ювенал, "Сатири").

))))))))))



Коментарі

Популярні публікації