#iOS8


Apple представив iOS 8 та іOS X Yosemite.

В країні де на 80% Мас-ів ставлять Windows робити огляд іOS X Yosemite, якось трохи безглуздо. Тому зосередимось на iOS8 для iPhone.


Маса вражень.

Як каже мій знайомий – «Стів Джобс у труні на кулаках віджимається»…

Або більшість ідей iГеній забрав із собою, або потенціал Apple вичерпався сам по собі.

Давайте уважно глянемо, що саме пропонує Яблуко у свої презентації:



Коли Ви розмовляєте по iPhone то Ваш Мас показує відповідний значок та може працювати у режимі спікерфону…

Я дюююже перепрошую, але на початку «нульових» у мене була Nokia 8800, так вона таке теж вміла. Там здається не було функції спікерфону, але коли підчас синхронізації мені хтось телефонував чи присилав смску, то у правому нижньому куті я бачив відповідне віконце.


При наборі тексту Вам пропонуються слова-заміни та слова, які Ви використовували частіше у попередніх повідомленнях. Це дозволяє не набирати/редагувати слова, а обирати їх із запропонованих.

….ееее… Т9?


HealthKit. Певний пул програм та сторонніх гаджетів, який дозволяє відслідковувати стан нашого здоров’я за багатьма параметрами одночасно. Накопичувати ці дані та, за необхідності, відсилати лікарю.

Я ходжу в приватну стоматологічну клініку де максимальний рівень комп’ютеризації з того, що я бачив по мед установам. Так навіть там моя картка зберігається «у шафці», а знімки зубів приклеєні до неї у таких паперових кишеньках. Єдине де використовується комп – ресепшен. Чергове сонечко щось там пише у соцмережі або грає у якусь гру.


HomeKit, нова платформа, яка дозволила б людям контролювати всі елементи в своїх будинках з iPad або з iPhone. Можна віддати команду Siri на вимкнення світла або відкриття гаражних воріт.

…Ну, Ви зрозуміли, так? Враховуючи, що абсолютна більшість власників iPhone в нашій країні живе у панельних будинках, а єдиним розумним механізмом є кіт… Коротше, рано трохи «засвітив» цю платформу Apple. От років через …-надцять вона буде дуже популярною… Та й, чесно кажучи, я ще пам’ятаю кльовий спіч Білла «Віндовса» Гейтса про те, що на початку двотисячних Microsoft запропонує рішення «Розумний будинок» для всіх сімей…


Резюме:
«Гонка на випередження» перетворилась на «гарну міну при поганій грі».

Проте, дочекаємось оновлення в мережі. Встановимо. Поклацаємо і може знайдемо дух Джобса серед пустих оновлень.

Подивимось.

Коментарі

Популярні публікації