Asus Transformer Book T100


Север ли юг –
Почтовая чайка из рук
что может быть дальше
Чем мы друг от друга, мой друг ?

Самим складним при написанні огляду виявилось обрати епіграф. Від Крилова до Жванецького. Зупинився на творчості групи Ундервуд.

Отже, пластмасовий трансформер з металевим тачпадом Asus T100.


Почнемо з ЕКСТЕР’ЄРу ))).

Зручна задня кришка з приємного пластику, яка трохи пружинить і створює відчуття чогось достатньо тендітного але міцного. Не люблю твердий пластик. Коли тримаєш в руках щось, на кшталт, Iphone (починаючи з 4) без чехла то таке враження, що то у тебе має бути штекер у долоні, а не девайс має пристосовуватись до людської анатомії.


Ледь помітна перфорація – то динаміки.


На бокових частинах кнопка увімкнення, гойдалка гучності, кнопка Windows 8 (вона ж кнопка «Пуск» у режимі робочого столу), порти microUSB и microHDMI, стандартне гніздо для навушників, слот для Micro SD(все це на «планшетній» частині), а головне порт USB 3.0 (на «клавіатурній» частині).



В цілому, корпус зроблений якісно, без люфту, скрипів та зайвих деталей. Єдине, що верхня кришка досить марка і на ній залишаються відбитки навіть, якщо облизувати пальці після їжі, перед використанням.

ІНТЕР’ЭР

Відкриваємо кришку нашого трансформеру.


Без сюрпризів. Як гарних так і поганих.

Екран 10,1" та повноцінна клавіатура з тачпадом.

Екран якісний. Яскравий. З гарними кутами огляду.  IPS-матриця з типовим для Windows-систем значенням у 1366 на 768 точок.


В площину екрану вмонтована веб-камера, але я її не використовував тому фантазуйте самі про можливості при 1,2 Мп.

Клавіатура без «обрізаних» кнопок, але масштаб її теж 10,1", а відповідно клавіші «зменшили». Хід у клавіш досить тугий але інформативний. Велике питання у мене до тачпаду залишилось. Він «металевий» на дотик і не завжди мої очікування від переміщення курсору співпадали з реальністю.


Кріплення планшету до док-станціїї з клавіатурою надійне і складається з двох ріжок між якими роз’єм з контактами. Шансів, що криво вставиш і відламаєш шлейф – мінімум. Хоча. за наявності певних талантів…. «Знімається» планшет натисканням на велику кнопку навпроти символу Windows. Факт під’єднання/від’єднання підтверджується звуковим сигналом.

НАПОВНЕННЯ

У частині «заліза» ми отримали досить потужний пристрій. Принаймні, для роботи з Windows Office 365 та мультимедіа мені його вистачило «з головою».


ПЗ

Працює це все під управлінням Windows 8.1. Працює гарно і без збоїв.


Але…

Саме у цій частині огляду у мене немає розуміння, як правильно описати свої відчуття.

Проте, спробую.

У вас колись було таке відчуття, що ви «переросли» ті обставини, що вас оточують? Коли розумієш, що витрачені зусилля будуть не варті отриманого результату?

Наче одяг затісний.

Таке враження справляє Windows 8.1 на Asus Transformer Book T100.

Windows «допиляли» свою ОС до певного рівня безглюкової роботи. І можливо, я персонально, досі не можу їм пробачити скаліченої кнопки «Пуск» (ну ніфіга то не кнопка «Пуск» ваша клавіша «Windows»!) але маю визнати, що користуватись Windows стало зручніше.

Я в захваті від одночасної роботи з двома вікнами.

Наприклад, під час читання стрічки новин у ФБ я можу натиснути посилання когось зі френдів на youtube-ролик і він відкриється у сусідньому вікні. Я продовжу читати стрічку новин, паралельно переглядаючи ролик.



 Дуже зручно, що можна регулювати співвідношення «вікон». Якщо я дивився щось цікаве, то збільшував ту частину, що показувала відео. Якщо слухав музику, то мінімізував вікно. Саме зручно, що немає тепер необхідності обирати, що буде у «фоновому» вікні, а що буде «під рукою».

Пропоную розробникам додати автоматизації – у разі, якщо у «дублюючому» вікні з’являється щось фігуристе, щось біляве, і щось тілесного кольору, то всі інші вікна визнаються «фоновоими» та зображення переводиться у fullscreen.

Мені подобається, що «повертатись» до вікон з якими працював можна просто «листаючи» екран зліва-направо.

Мені навіть імпонує те, що для Windows 8 ще написано не так багато вірусів, за даними Microsoft Ukraine. )))


Але таке враження, що «тісно» Windows 8.1 у цьому 10-дюймовому планшеті.

Тільки розмахнувся пальцем для зміни робочої поверхні, а екран вже закінчився.

Тільки скачав дворічної давнини NFS (бо можеш! бо тут повноцінна Windows на яку можна ставити будь-які додатки), а виявилось, що трансформер не тягне. І зрозуміло було, що не потягне, але ж «можеш» скачати, а тут...

Кожен окремо – чудовий.

Зручний трансформер. Сучасна ОС.

Але разом «два капитана на одном корабле».


Враження невдалої реінкарнації.

ВИКОРИСТАННЯ в побуті

Скажу чесно, що 90% часу тестування я використовував трансформер у режимі планшету.

Виявилось, що екран заважкий для такої легкої клавіатури, а тому, щоб не «перекидався» трансформеру зробили досить малий (приблизно 100 градусів) кут «відкривання». Працювати на клавіатурі при такому куті досить незручно.

Окремо спробував Asus T100 в режимі «базової станції».

Підключив до нього великий монітор, та через USB-хаб клавіатуру з мишкою.
Кльова штука вийшла. )))))


Це в режимі «дублювання» екранів, а ось як виглядає із «зовнішнім» екраном:


Кабелі спеціально «розклав» щоб видно було з’єднання.

Додатково підключав ще зовнішній жорсткий диск на 4Тб (тому хаб з окремим живленням) але фотографувати не став бо й так плутанина кабелів. ))))

Зручно тим, що повноцінна Windows і можна встановлювати всі програми. Від 1С до торрентів.

ВИСНОВОК

Мені сподобався трансформер Asus Transformer Book T100, не дивлячись на те. що це мабуть мул з душею скакуна.

Я зрозумів, що на всі основні вимоги користувачів у самого пристрою та його ОС Windows 8 є відповіді.

Залишилось, щоб наші питання, як користувачів були достатньо адекватними для розробників.

Коментарі

Популярні публікації