Google Analytics




Робота блогера має винагороджуватись. То факт. Таке я почув від одного дуже талановититого блогера.

Ну може не дуже талановитого, але принаймні я «стараюсь». )))))

Але я розумію, що сам факт «талановитості» треба чимось підтверджувати.


Коли я висилаю черговій компанії пропозицію по співпраці зі своїм блогом  то окрім «заманушного» тексту ще висилаю скрін зі звіту Google Analytics, бо слова словами, а конкретні цифри краще доводять мою спроможність бути цікавим для співпраці.

Останнім часом деякі компанії (нажаль, у мене немає дозволу на розголошення назв) почали наполягати не на висиланні скріну (картинки) щодо даних Google Analytics, а на наданні їм «гостьового» доступу до моїх звітів.

Спочатку я напрягся. Спрацював механізм «захисту персональних даних». Але трохи подумавши я зрозумів, що то досить чесна вимога. Вони ж не просять мене прислати фото своє чи моєї родини. Чи здати аналіз сечі і зразок крові. Тобто, ніяких дійсно ПЕРСОНАЛЬНИХ даних.



Наприклад, коли ми влаштовуємось на роботу то спочатку надсилаємо своє резюме, де доводимо свою корисність для компанії і даємо дані, які ПОЯСНЮЮТЬ чому ми хочемо, щоб вони (компанія) платили нам гроші.


Так само з блогінгом: якщо ми хочемо отримати щось матеріальне від компанії (відразу або за результатами співпраці) то ми маємо показати, що наш блог (один з багатьох тисяч, до речі) дійсно такий «кльовий» та «читаємий», як ми пишемо у своїх повідомленнях та висилаємо у картинках.

Отже, для себе я зробив чіткий висновок, що примарний захист моїх «робочих» дани від потенційних партнерів це все одно, що «приховувати» зуби від стоматолога, вимагаючи щоб він лікував їх по фото.

Або ти готовий до співпраці, або нафіга витрачаєш чужий час?

Параноїкі, які бояться розголошувати віртуальні циферки можуть далі не читати. Успіху вам, він точно знадобиться.

Вітаю всіх тверезомислячих, які залишились. Переходимо до суті.
Якщо Ваш сайт/блог підключені до Google Analytics то починайте читати відразу з пункту "Крок4".

З усіма у кого ще початкові відносини з Google:
Крок 1. Реєстрація облікового запису.
Зареєструйте новий обліковий запис на веб-сайті Google Analytics. Натисніть кнопку Відкрити Google Analytics і дотримуйтеся подальших інструкцій на екрані.

Крок 2. Налаштування параметрів облікового запису.

Google Analytics – гнучка система, яка підтримує різні конфігурації облікових записів. Варто зауважити, що від вибраних вами налаштувань залежатиме те, як дані будуть представлені у звітах.

!!! Увага, з цим пунктом обережно. Налаштування Звітів може змінити їх дуже радикально. Я користуюсь Google Analytics не перший рік і мені цілком вистачає стандартних Звітів.
Крок 3. Налаштування коду відстеження.
Після входу до Google Analytics створіть новий обліковий запис Вашого сайту/блогу:



Потім, заповніть всі необхідні поля:


Після цього, отримайте ідентифікатор відстеження:


Далі, вставте його у відповідно поле Вашого сайту/блогу. Показую на прикладі Google Blogger. Налаштування для Вашого сайту/блогу залежить від того, яку саме платформу Ви використовуєте. Будуть питання - пишіть.


По сайтам - Вставте ідентифікатор і код відстеження Analytics у код веб-сайту або програми для мобільних пристроїв, щоб мати змогу збирати й надсилати дані про їх використання в обліковий запис Analytics. В одному обліковому записі можна відстежувати кілька ресурсів, проте кожен із них необхідно налаштовувати окремо.

!!!Більш детально дивіться довідку Google.

Крок 4. Надання партнерам «гостьового» доступу до Google Analytics.

Отже, коли Ваш сайт/блог почав генерувати звіти у Google Analytics ми надаємо доступ до звітів нашим потенційним партнерам.

Від них необхідно отримати адресу електронної пошти, яка знаходиться у Google. Тобто, їх адреса має виглядати, як хххххх@gmail.com.
Ми вносимо її у відповідне поле:


!!!Увага, навпроти пошти обираємо з випадаючого списку лише значення «Читати й аналізувати» (воно там стоїть за замовчанням). Більше ніяких «бонусів» не надаємо. Компаніям цього достатньо.

Потім пишемо їм листа, що доступ надано і просимо перевірити.

Якщо все гаразд то починаємо плідну і веселу співпрацю оперуючи вже цілком конкретними цифрами і значеннями.

Залишається лише дві проблеми:
для Вас – прокачувати свою відвідуваність, щоб показники по трафіку тільки росли;
для компанії – гідно оцінити Ваші результати. ))))))

Давайте навчимось правильно конвертувати наші епістолярні таланти. ))))))))

Коментарі

Популярні публікації