Огляд Huawei Honor 3X (G750D)


Давайте помріємо разом.
Помріємо про час, коли тепло, спокійно і наше основне заняття - наповнити життя приємностями.

Про час, коли ми будемо сприймати людей за духом, їжу за смаком, а гаджети за зручністю.
Без додаткових обмежень та налаштувань.

Помріємо і трохи потренуємось.

Мріяти і тренуватись ми будемо вчотирьох.
Ви, я, мій друг та консультант по не-айфонам Костя Окоча і смартфон Huawei Honor 3X (G750D).
Зазвичай, я уникаю "навалювання" якихось даних про "архітектуру процесора" або "взаємодію ядер" пристроїв, але смарфони такий специфічний продукт, задоволення від котрого отримуєш саме завдяки тим складовим яких не видно.

Отже, трохи даних:


  • екран: TFT IPS, 5,5'', 1280x720 (HD),
  • процесор: восьми ядерний MediaTek MT6592 1,7 ГГц;
  • графічний прискорювач: Mali-450MP4;
  • операційна система: Android 4.2.2 Jelly Bean (Emotion UI 2.0);
  • оперативна пам’ять: 2 ГБ;
  • вбудована пам’ять: 8 ГБ;
  • підтримка карт пам’яті: microSD;
  • зв’язок: 2G: GSM 850/900/1800/1900; 3G: UMTS 900/2100;
  • SIM: miniSIM + microSIM, Dual SIM Dual Standby (DSDS);
  • бездротові інтерфейси: Wi-Fi 802.11b/g/n 2,4 ГГц, Bluetooth 4.0, HSPA+ (DL: 21 Мбит/с, UL: 5,76 Мбит/с);
  • навігація: GPS, A-GPS / ГЛОНАСС;
  • камери: основна — 13 Мп, фронтальна — 5 Мп;
  • акумулятор: літій-іонний ємністю 3 000 мАч;
  • розміри: 77,4 x 149,5 x 8,9 мм;
  • вага: 162 гр.




Дивлячись на цифри, розумієш, що маємо телефон, який вище середнього класу.

Коротко про бренд для тих, хто "не в темі".

МТ – така китайська компанія, яка штампує процесори і продає їх будь-кому, хто виготовляє телефони. Всі китайські клони працюють на цих процесорах, а також багато більш відомих виробників використовують ці штуки якщо не для топових телефонів, то, принаймні, для середньої ланки.

"Я не зустрічав жодної людини, яка б у реальному житті розглядала на екрані наявність пікселів"


На сьогодні, MT6592 не останні в лінійці процесорів. На сайт МТ є й більші індекси (є MT6595, MT6732, MT6795). Але"старші" брати призначені для LTE зв’язку (якшо вірити їх сайту, то перші в світі), і не дуже відомо чи є в них серійні зразки.


2 ГБ оперативки – то дуже гарно, 8 ГБ вбудованої пам’яті – не дуже гарно, але не критично, адже є підтримка microSD.

З навігацією – повний порядок, є окремий модуль, з підтримкою ГЛОНАСС, а не те, шо в огризку :) (цю фразу мене примусив написати Костя, тицяючи худим пальцем у мій iPhone).

Батарея – 3000 мАч – добре. Для телефону такого розміру – менше, вже критично, хоча, мабуть, можна було запхати і більшого об’єму.

Все інше нормально і достатньо для повноцінного використання телефону.

Телефон швидкий, має плавний інтерфейс і не має гальм в програмах та іграх.

Сім-карти: одна стандартна МІНІ, інша – МІКРО.

Стосовно не «фул хд». Я не зустрічав жодної людини, яка б у реальному житті розглядала на екрані наявність пікселів.1280x720 – достатньо (навіть не достатньо, а більш ніж достатньо) для читання, веб-серфінгу і перегляду Top Gear.


Телефон має стандартний, приємний для ока і для користування дизайн."Фасадний" пластик комфортний на дотик, сліди від пальців не залишаються. А от по бічним частинам можно скласти весь комплект відбитків для особливих державних органів.

Екран – мавпяче скло другої генерації із олєофобним покриттям.

Кнопок небагато – гойдалка гучності і кнопка УВ\ВИМК. Вона розміщена в дуже правильному місці - якщо тримаєш телефон однією рукою, то зручно її натискати великим пальцем. Хоча я, мабуть, не показник, бо лапи у мене великі (на цих словах Костя теж демонструє свої кінцівки, які він вперто, чомусь, називає "руками").

Щілин і явних «цвіркунів» не було виявлено. Звісно, якщо його сильно стискати, то трохи поскрипує, адже задня кришка суцільна і велика.


IPS-дісплей з розподільною здатністю 1280х720 пікселів (HD), щільність 267 ppi. 
До речі, що воно оті 267 ппі, я не знаю, але при використанні екран контрастний, адекватно передає кольори, має нормальні кути огляду і жваве автоматичне регулювання яскравості.

Стосовно розміру. На такому розмірі зручно веб-серфіти.


Андроїд (4.2.2), він і в Африці андроїд, тому зупинюсь на особливостях власне цього телефону. Не дуже зрозуміло, правда, чи буде підтримка виробником і подальше оновлення андроїду.

Найперше враження: ДЕ ІКОНКА МЕНЮ ВСІХ ПРОГРАМ ??


А її немає. У Huawei власна оболонка Emotion UI 2.0 (базується на MUI), особливість якої в тім, що іконка програми після встановлення додається на робочий стіл, а після перенесення іконки до смітника з’являється меню видалення програми (давнішній закос під "огризок" - коментує Костянтин).

До налаштувань можна дібратись через окрему іконку на головному робочому столі, або через меню швидкого доступу у верхній шторці. Меню швидкого доступу є і це не може не радувати. Іконки в ньому налаштовуються індивідуально.


Базові програми Хуавей закинув на другий робочий стіл і розкидав їх по текам.





"Бонусні" програми йдуть окремими іконками на окремому столі. В даному примірнику це Твіттер, Мордокнижка і Кінгсофтофіс (варіант мобільних офісних програм – що є добре).


"Бонусні" програми можуть варіюватись. В мережі бачив "бонусний" Навітел, але то для росіян (мабуть, шоб не губились у лісі :)

Контекстне меню (довгий тап на столі) дозволяє поміняти шпалери, додати віджети, налаштувати анімацію переходів, додати робочі столи, зайти в режим, де можна, не тапаючи на кожну іконку, повидаляти або погрупувати у папки програми, а також переключитись у режим простої головної сторінки (про цей режим окремо).


Телефонна книга і визові стандартні з урахуванням двох сімок.


Клавіатура Свайп (спеціально для Huawei) – спірна програма. Але я - не показник, бо взагалі не люблю клавіатури, де потрібно водити пальцем, щоб щось ввести. Класичні натискання - наше все. Є альтернатива – базова клавіатура Гугля.



Гаджет має базовий диспетчер файлів – добре. Адже не потрібно відразу доставляти програми.


Інсталятор програм – така штука, шо дозволяє встановити відразу декілька АПК (розширення для програм в андроїді).

Диспетчер телефону – програма типу «тонкого» налаштування телефону: чистить пам’ять, прискорює роботу, заощаджує електроенергію та формує чорні списки (смс та викликів). Програма досить цікава і корисна.


Після очищення:


Цікаво! Під час тесту вилізло таке повідомлення:


Браузер був у фоні, я ним вже не користувався. Звісно, я його закрив, бо він, як написав телефон, дуже жер батарєйку.

Базова ДЛНА програма – для мене корисно, адже якщо на домашньому сервері розгорнутий ДЛНА сервер, то можна без додаткових програм проглядати домашню медіа бібліотеку.

Режим простої головної сторінки - найцікавиша штука. Простими рухами можна переключи телефон в режим "плиток" (закос під Вінду), на які виведені основні функції. Дуже зручно для людей, які не дружать із Андроїдом..




Навіть меню налаштувань у цьому режимі інше.


Єдине шо не знайшов, де додати ще плиток. Якщо вони не додаються, то це не дуже гарно. Але можливо не докопав.

Медіа.

Тестувати музику і кіно сенсу не має. Адже "залізо" потужне, а після вставлення кодеків та програвачів можна слухати і дивитись все. Тонкощі, накшталт: бітрейт, високі, низькі частоти моє вухо не відрізняє, а кількість кадрів око не бачить – все плавненько.

Загальні висновки.

Телефон мені сподобався. Досить потужне "залізо", мій розмір, якісне оздоблення, цікаве програмне забезпечення.

Дякуємо, Кості за співпрацю. Якщо використовували цей гаджет - напишіть в коментарях. 

Успіхів.

Коментарі

Популярні публікації