Microsoft та Міносвіти Україні


Незалежно від того, що відбувається навколо, обов'язково треба "вкладати в себе".
Знаходити час, можливості, ресурси.

Зрозуміло, що студенство завжди було самим активним прошарком і у них завжди безліч важливих справ.
Проте, слід пам'ятати, що "студентство" складається зі "студентів", тобто тих, хто вчиться.

Навчання передбачає мотивацію, наполегливість та інструментарій.
Мотивація індивідуальна. Наполегливість тренуєма, а про інструментарій, який би максимально задовільняв кожного учасника процесу навчання розповідали Microsoft у Міністерство освіти і науки України.


3-го лютого п.р. компанія «Майкрософт Україна» та Міністерство освіти і науки України підписали рамкову угоду для вищих навчальних закладів з метою сприяння реформі вищої освіти та створення умов для легального використання програмного забезпечення у адміністративних та навчальних процесах.

Про що саме мова, пояснили на спільній прес-конференції.

Microsoft надасть ВНЗ України безкоштовно Office 365 (облікові записи, як для студентів так і для викладачів), а інше ПЗ, як то Windows та інше, продадуть зі значними дисконтами (звучала цифра у 50%).

фото з vnz.org.ua

Надія Васильєва, генеральний директор «Майкрософт Україна», продовжуючи лінію Ши́мківа Дмитра, окремо підкреслила, що співпраця з Майкрософт це не лише можливість для самих студентів та ВНЗ, але ще й чудовий досвід для "нових міністрів та нової влади" отримати досвід співпраці з міжнародними корпораціями.

Враховуючи особистий досвід роботи в міжнародних компаніях самої пані Васильєвої її "погрозі" можна вірити.

Разом з тим, Майкрософт (в тому числі, зусиллями самої пані Васильєвої) ще з початку "нульових" працює з МОНом по різним освітнім програмам.
Отже, новим в цій співпраці стало, по-перше, більш широке використання саме хмарних технологій (це чудово. Сам вже 3 роки користуюсь Office 365), по-друге, Майкрософт візьме участь в програмі підготовки та підвищення кваліфікації IT-шників (як студентів так і викладачів).

Хоча в цьому аспекті (підготовки), мене дещо турбує роль українських програмістів, як "літературних негрів". Я розумію, що аутсорс це добре і робота це робота, але те, що наших програмістів використовують виключно, як "донорів".... 
Пропоную Майкрософт Україна розглянути можливість "поділитись" досвідом менеджменту і маркетингу. Тим паче, знов таки, пані Васильєвій (так, я готувався і прочитав біографію) є чим поділитись.

Чесно кажучи, я свої два ВНЗ закінчив, а доньці ще до "вишки" довго тому мене цікавила співпраця Майкрософт України зі школами та дошкільними закладами.
На питання, як тут Майкрософт будує свою роботу, враховуючи, що у шкіл немає такої  "самостійності", як у ВНЗ, мені пояснили, що модель дещо відрізняється.
Основна відмінність в побудуві роботи зі школами в тому, що політика більш "регіональна", тобто працюють на рівні мерій, і більше направлена на роботу з викладачами, а не учнями.

Є певна логіка.
Молоді IT-шні батьки можуть більше глянути тут - Microsoft CityNext.

Таким чином, загальну інформацію про пару Microsoft + Міносвіти я отримав, відповіді на свої особисті питання теж, отже, я залишився задоволеним.

Чого і вам бажаю. 
Успіхів.

Коментарі

Популярні публікації